Indtast søgning

Fakta om Ischgl

Rød piste Blå piste Grøn piste Sort piste Kabine-lift Gondollift Slæbelift Langrend
127 38    45 5 23 12 45
Total piste km:  230 Total lift kapacitet: 78400

I Paznaundalen i Tyrol finder du Ischgl – et af de bedste skiområder i Østrig og et af de mest eftertragtede i hele Europa. Med skiløb fra november til maj, et fantastisk skiområde og en herlige afterskiing, er scene...
 
 
  Ski-fakta
Længste piste: 7km
Skiløb: 1400 - 2872 M
Fald meter i alt:   
 ja Snekanon   Gletcher
 ja Offpiste   Langrend
  Aftenskiløb
 
 
 
 
 
 
  Rejsebureauer


 Her finder du en oversigt over de skirejsebureauer, som vi samarbejder med, og udbyder  rejser til Ischgl.

Bureau link
 AlpeFlyetLink til rejse
 
 

Giv din vurdering


Skiworld er først og fremmest brugernes skiportal. Derfor er det vigtigt, at vi får rigtig mange kommentarer og karakterer fra brugerne, således at vi kan dele vores erfaringer og holdninger med andre.


Skiløb(1569 stemmer)
Giv 1 stjerner Giv 2 stjerner Giv 3 stjerner Giv 4 stjerner Giv 5 stjerner
Familie(1448 stemmer)
Giv 1 stjerner Giv 2 stjerner Giv 3 stjerner Giv 4 stjerner Giv 5 stjerner
Afterski(1471 stemmer)
Giv 1 stjerner Giv 2 stjerner Giv 3 stjerner Giv 4 stjerner Giv 5 stjerner
Snowboard(1446 stemmer)
Giv 1 stjerner Giv 2 stjerner Giv 3 stjerner Giv 4 stjerner Giv 5 stjerner

Navn*


Kommentar*

   Kode:



   


Kommentarer

25. marts  2008   Sørensen
'Der er derfor ikke meget landlig idyl over byen længere. Til gengæld er der masser af mennesker i fuld aktivitet fra morgen til aften i denne internationale ski-metropol. De kræver sne, fede skipister, velfungerende liftsystemer, restauranter, barer, natklubber og en seng at sove i. Og de kan få det hele i Ischgl. Byens (og pisternes) høje beliggenhed betyder, at der er sæson for skiløb fra november til maj. Pisterne er konstant velpræparerede. Der er ingen sløve pistefolk, der holder daglange kaffepauser i stedet for at passe deres arbejde, og man kan sagtens selv langt op af dagen pludselig opdage, at man kører på pister, der er så nussede som en barnerumpe, og man synes næsten, at det er en skam at ødelægge dem med de grimme spor efter svingende ski. Men den dårlige samvittighed overvinder man heldigvis hurtigt, og hvis man har lyst og evner, er der også masser af løs sne, man kan ødelægge, når man har varmet op på pisterne. Det kan snowboarderne snakke med om. De har fine forhold i Ischgl og fylder godt op i mængden ved siden af skiløberne. For at få det optimale udbytte af skiløbet i Ischgl, bør man være en lille smule øvet. Til gengæld er der så også mulighed for masser af skiløb, der kan få skisokkerne til at dampe af begejstring. Der er ingen tvivl om, at Ischgl er et af Østrigs bedste skiområder. Smukt beliggende i Paznau-dalen kan denne lille perle af en by også demonstrere, hvordan alperne ser ud, når de er klædt på til fest. For det bliver ikke meget mere naturskønt. Fra liften op i skiterrænet kan man betragte en overdådighed af denne skønhed, når de sneklædte bjergtinder knejser mod himlen. Selve byen Ischgl er der ikke meget sjov ved i dagtimerne. Men man har heller ikke set Ischgl, før det er blevet mørkt. Pludselig kommer mængder af folk væltende ned af pisten og ud af husene for at tage del i den kæmpe fest, som Ischgl også er blevet berømt for at kunne præstere. Få steder har som Ischgl ry som party-by, og der er noget om snakken. Der skal ikke meget glühwein til, før stemningen er mindst lige så høj som de omkringliggende bjerge. After skiing på bjerget og i byen er så stemningsfuld, at det er rygtedes ud i alle de afkroge af verden, hvor der findes skiløbere. Ischgl har den ulempe, at den er dyr at bo, spise og drikke i. Samtidig kan der være lidt for meget charter-ferie over de larmende horder på beværtningerne. Altså: hvis man er mere til alpeidyl, skulle man have besøgt Ischgl for 25 år siden eller finde en anden by at holde vinterferie i. '

10. juli  2007   Christian Jensen, København
'Jeg faldt nedenstående artikel på borsen.dk - den synes jeg bare jeg var nød til at kopiere.. Ischgl i Tirol har foruden et superb skiområde også et af de smukkeste designhoteller i Østrig. Paris Hilton er gæst på hotellet, når hun i dag fylder 26 år og præsenterer to nye drikke. Ischgl er ikke en hvilken som helst ferieby i Østrig. Fra at være et fattigt område for ikke så mange år siden har byen og området vokset sig til et af Østrigs store og eksklusive skisportssteder. Hotel Trofana Royal ligger midt i Ischgl og er et fem-stjernet familieejet hotel i den klassiske stil, med alt hvad dertil hører af swimmingpool, stor spa-afdeling, squashbane og indendørs tennis samt golfsimulator. Restauranten udmærker sig ved at have en af Østrigs bedste kokke. Hotel Madlein i den anden ende af Ischgl er udstyret med »kun« fire stjerner. Til gengæld er det indrettet med stil og skønhed, som må være det dobbelte antal stjerner værdigt. Hotellets ejer er Günther Aloys, en visionær personlighed, der har moderniseret sit designerhotel med kyndig hjælp fra en tysk arkitekt og specialist i feng shui. Hele hotellet emmer af minimalistisk stil, ro og velbefindende. Alene indretningen er et besøg værd. Allerede i indgangspartiet af glas fyldes sjælen med ro, når man træder ind i chillout-loungen. For enden af det store rektangulære rum er der en fire-fem meter bred og helt moderne pejs, som brænder med lave flammer. Foran står firkantede puffer betrukket med brune koskind og langs væggen en lang sofa i skind med små borde foran. Farverne er holdt i beige og cigarbrun på gulve og vægge, og en utraditionel lyssætning gør rummet venligt og behageligt. Udsmykningen er meterhøje træstager med store stearinlys. En stor krukke med ubestemmelig planteart og et par organiske skulpturer i træ fuldender indtrykket af supermoderne indretning, hvor naturmaterialerne sandsten, granit og sølv-eg er kombineret med glas og silke. Det er her hotellets gæster ankommer, og receptionen er en beskeden desk midt i det store rum, som bærer etagerne ovenover med tykke, firkantede søjler. I midten af loungen finder man hotellets runde bar, der fungerer som bindeled og videre adgang til hotellets konferencerum, spa og skønhedsafdeling, restaurant, pool, zen-have, pacha og coyote ugly – sidstnævnte som afterski-sted med dans på bordene. Spa og finsk sauna Går man en etage ned, er der adgang til et stort wellnes-område med swimmingpool og udendørs pool samt saunahytte. Bjælkehytten er et fint finsk stilbrud. Om aftenen er den opvarmede pool lyst op, og man kan hygge sig i det varme vand med vue mod bjergene og den frostklare himmel. I wellness-området er der adgang til skønheds- og kropsbehandling, og hvis man ikke er til en svømmetur i den indendørs pool, står en række liggestole rundt omkring bassinet, hvorfra der er vid udsigt gennem glasfacaderne. I et rum ved siden af er gulvet sænket med et minimalistisk ildsted placeret i midten. På en firkantet amfitrappe kan man rundt om ildstedet slappe af på store puder eller vælge liggestole, der står på række ved de store vinduesfacader. Anderledes hotelejer Ligesom Hotel Madlein ikke er et almindeligt hotel, er Günther Aloys ikke en almindelig hotelejer. Foruden at passe sit job har han skrevet flere børnebger og andre bøger om markedsføring. Hans visionære energi har gennem årene fostret en række avancerede ideer til bl.a. bygninger, kælkebane og paragliding i området. Men det volder svært for et lille tirolersamfund at kapere og støtte hans højtflyvende planer økonomisk. Nogle af dem er dog virkeliggjort, men i udlandet. En af hans mere beskedne ideer blev realiseret for et par år siden, da han fandt på at fylde italiensk prosecco (champagnelignende vin) på gulddåser og lade den amerikanske hotelarving Paris Hilton være blikfang. I flere timer stod Paris Hilton i frost og kulde i 2300 meters højde på Idalpe, der er samlingsstedet i skiterrænet oven for Ischgl, og drak prosecco af guldsugerør, mens hun udtrykte sin uforbeholdne hang til prosecco på dåse. Transporten mellem hotellet og gondolbanen foregik i en forlænget luksus-Hummer med navnet Paris Hilton skrevet på siderne samt chauffør, lædersofa, tv, bar og glitrende stjernehimmel i taget. I dag fylder Paris Hilton 26 år og står igen oppe i Idalape i Ischgl indbudt af Günther Aloys. Denne gang skal hun drikke to nye prosecco-produkter. I aftes var hun i selskab med hotelejeren i Wien for at deltage i det prestigefyldte operabal, hvor hun bar en kjole specielt designet til hende af Karl Lagerfeld. Gourmet Ligesom Paris Hilton har Ischgls skigæster mulighed for at indtage ypperlige måltider i skiterrænet ved Idalpe på den udendørs terrasse i det nybyggede Alpenhaus. På førstesalen er der indrettet vip-club, hvor medlemmer kan slappe af i en lounge med pejs og designermøbler, alt imens skistøvlerne hænger på opvarmede støvleknager i garderoben, og hjemmesko i filt er til fri afbenyttelse. Når vejret er til det, er der dækket op udenfor på terrassen med hvide duge og stofservietter. Bagefter kan kaffen nydes i bekvemme liggesofaer, som koster 8 euro for et hvil. Pardorama, som ligger i 2600 meters højde, er en bygning i moderne arkitektur bestående af store glasflader, stål og beton. Pardorama har virkelig panorama-udsigt. Her er der ligesom i Alpenhaus cafeteria i stuen og gourmetrestaurant på første sal samt kongresfaciliteter øverst. Der er direkte adgang til Pardorama fra Pardatchgrat-gondolbanen. Med eller uden ski Skiområdet i Ischgl er så viseligt indrettet med gondoler og lifter, at ikke-skiløbere også kan komme rundt i skiområdet. De kan endog mødes med deres skiløbende familie eller venner til frokost på den anden side af grænsen i den toldfrie lille by Samnaun, der ligger i Schweiz. Foruden den otte kilometer lange piste fra Palinkopf i 2864 meters højde har Ischgl Eleven-pisten, der – som navnet siger – er en 11 kilometer lang piste fra Greitspitz og helt ned til asfalten midt i byen. I Ischgl kan man næsten altid løbe på ski ned til byen uanset vejret. Det kunne man også i sidste uge, da temperaturen i over otte dage havde været oppe over fem plusgrader. Derfor nød mange af byens gæster i særlig grad afterski-timerne for høje decibel i Nikis Stadl. Her kan man hver dag opleve ejeren af stedet, Niki himself. Han sætter stemningen og giver den for fuld sang og udblæsning samtlige 130 dage i sæsonen med makkeren Marco. Alle skråler med, og øllet flyder i stride strømme. Kan det være bedre! '

8. september  2007   jan
'Ingen ting ved siden af og ingen ting over. Ischgl er simpelthen mit favoritsted. Det er hammer dyrt - men pyt. Kvalitet og pris hænger jo sammen. ps: Og så er der underjordisk fortov der bringer dig nemt og bekvemt hen til de kæmpestore gondoler der bringer dig op til det forjættede land! psss: Og afterski - ren weltklasse. Men husk nu at ta' visakortet med for det rykker rent igennem af euroerne.'

 Side 1 af 1   |  Gå til side      1