Indtast søgning

destinationkort fra St.Johan i Pomgau

 

For mange danskere er St. Johann indbegrebet af en rigtig Østrigsk skisportsby, som de vender tilbage til år efter år. Det forstår man godt. Byen er livlig og sprudlende, og så er den samtidig indgangsporten det store Sportwelt Amadé, hvor ikke mindre end 350 km udfordrende pister venter på dig.

Skiløbet og -området

St. Johann/Alpendorf, Wagrain, Flachau, Zauchensee, Flachauwinkl, Klenarl, Radtstadt, Altenmarkt, Filzmoos, og Eben , udgør sammen hele det store skiområde Salzburger Sportswelt. Blandt de i alt 350 km pister, findes nogle af Østrigs bedste og mest varierede.
Her er udfordringer til alle. Børn og nybegynderne vil elske det lokale område omkring bymidten og i Alpendorft, men alle andre blot drøner løs på resten i et sandt orgie af muligheder og udfordringer.
Står du f.eks. på toppen ved Alpendorf og gerne vil på en rigtig lang tur, så sæt kursen mod Wagrain. Fire bakketoppe senere passerer du Grafenberg og så venter en herlig tur til bunden i Wagrain. Turen kan udbygges ved at tage skibussen 1 km op til Flying Mozart liften og så tage turen ned til Flachau. Her kan de fleste være med.
Områdets højeste skiløb finder du i Altenmarkt/Zauchensee, som ligger i knap 2200 meter o.h.
Udover de 350 km giver dit liftkort også adgang til resten af Ski Amade.

Byen

St. Johan im Pongau har alt det, som en rigtig Østrigsk skisportsby skal have. Gamle bjælkehuse, små intime gader, domkirke og masser af spændende shoppingmuligheder, lokale og internationale spiserestaurander. Desuden findes et utal af barer og pubber, med hver deres karakteristiske afterskiing.

 

 

 

Tilbage til destinationsiden